پیش دبستان 2

شخصیت و فکری کودکان از سه سالگی آغاز می‌شود؛ بنابراین نحوه برخورد و آموزش به کودکان در این سن در آینده و شکل‌گیری شخصیت آن‌ها تاثیر زیادی دارد. از طرفی از از آن‌‌جایی که بازی کردن بخش اعظمی از فعالیت کودکان در این را به خود اختصاص می‌دهد؛ بیشتر آموزش‌های کودکان باید بر اساس بازی و سرگرمی باشد. در گذشته والدین کلیه فرآیند آموزش کودکان را برعهده داشتند؛ در حالی که امروزه با توجه به مشغله والدین و اهمیت آموزش؛ مراکزی تاسیس شده‌اند که خدمات آموزش به کودکان را بر عهده دارند. پیش دبستانی یکی از مقاطع تحصیلی ویژه کودکان سه الی شش است که در آن به کودکان مفاهیم و مطالب مورد نیاز برای ورود به مدرسه آموزش داده می‌شود.

اهداف دوره پیش دبستانی

هدف اصلی از برگزاری آموزش پیش از دبستان رشد همه جانبه کودکان است؛ به همین دلیل این دوره باید از برنامه و فعالیت‌هایی تشکیل شود که در کنار پر کردن اوقات فراغت کودکان، باعث رشد ذهنی و جسمی آن‌ها شود.

رشد اجتماعی کودکان

دوره کودکی یکی از مقاطع مهم برای آموزش کودکان است؛ چرا که در این دوران کودکان می‌آموزند تا چگونه با محیط پیرامون خود ارتباط برقرار کنند و خود را با جامعه تطبیق دهند. از طرفی نحوه برخورد با کودکان در این دوران در اعتماد به نفس آن‌ها نیز تاثیر زیادی دارد. تحقیقات نشان داده بیشتر مشکلات و بیماری‌های روحی و روانی افراد ریشه در اعتماد به نفس آن‌ها در کودکی دارد؛ بنابراین یکی از اهداف کلی آموزش در مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها، افزایش اعتماد به نفس و رشد اجتماعی و عاطفی کودکان است. برنامه‌هایی که مهدهای کودک‌ به این منظور در نظر می‌گیرند می‌توان به فعالیت و کار گروهی، تمیز کردن وسایل به یک دیگر، آشنایی و تعامل با دیگران اشاره کرد. با انجام این فعالیت‌ها کودک به تدریج می‌آموزد تا در اعمال خود و نحوه ارتباط با دیگران چگونه باید عمل کند.

اهداف جسمی و حرکتی

یکی از اهداف مهد کودک‌ و پیش‌ دبستانی‌ها بهبود فرآیند رشد جسمی کودکان است. رشد جسمی و حرکتی کودکان معمولا تحت تاثیر عواملی اعم از شرایط عمومی بدن، وضعیت تغذیه، تحرک و تمرینات ورزشی قرار دارد. برنامه‌هایی در پیش دبستانی برای رشد و ارتقای کودکان انجام می‌شود بیشتر از تمرینات ورزشی و گروهی تشکیل شده است. پیش‌ دبستانی‌ها معمولا برای انجام تمرینات ورزشی از یک مربی ورزش آشنا با روحیه کودکان بهره می‌گیرند.

برنامه‌های آموزشی پیش دبستانی

کودکان در پیش دبستانی مطالب مختلفی را آموزش‌ می‌بینند که عبارتند از:

زبان انگلیسی

آموزش زبان انگلیسی یکی از برنامه‌هایی است که  در راس مطالب آموزشی بیشتر مهدهای کودک‎‌ قرار دارد. یادگیری زبان انگلیسی برای کودکان از مزایا و فوایدی زیادی برخوردار است. کودکان در این سن سریع‌تر، راحت‌تر و عمیق‌تر می‌توانند زبان‌های خارجی را بیاموزند و از آن‌ها استفاده کنند. از طرفی یادگیری زبان انگلیسی باعث شده تا کودکان در آینده از فرصت‌های شغلی بیشتری برخوردار باشند و همین‌طور مطالب و مفاهیم را در مدرسه بهتر بیاموزند. پیش‌ دبستانی، مهد کودک و مهد کودک‌های هوشمند از سبک‌های متفاوتی برای آموزش به کودکان استفاده می‌کنند. در پیش دبستانی و مهد کودک‌ها از روش‌های تئوری و عملی از ابزارهای معمولی برای آموزش زبان انگلیسی استفاده شده؛ در حالی که در مهد کودک‌ هوشمند، وسایل و تجهیزات دیجیتال به‌کار گرفته می‌شود. در مهد کودک‌ هوشمند برای بیشتر دوره‌های آموزشی از وسایل مدرن استفاده می‌کنند که این کار در زمان و انرژی صرفه جویی کرده و همین‌طور کودکان را با ابزارهای دیجیتال آشنا می‌کند. مهدهای کودک‌ هوشمند در واقع یکی از زیر مجموعه‌های مهد کودک و پیش دبستانی‌های معمولی شناخته شده که در تنها در روش‌های آموزشی با آن‌ها تفاوت دارند.

ریاضی و دروس پایه

یکی دیگر از مطالبی که کودکان در پیش دبستانی می‌آموزند؛ مطالب و مفاهیم پایه ریاضیات است. آموزش ریاضی باعث افزایش قدرت حل مساله کودکان شده و همین‌طور فرآیند یادگیری ریاضیات در مدرسه را برای آن‌ها آسان می‌کند. یادگیری نحوه شمارش اعداد، پیدا کردن الگوها و جمع و تفریق از جمله مطالبی هستند که کودکان در این دوره یاد می‌گیرند.  

شعرخوانی و سرودخوانی

یکی دیگر از برنامه‌های آموزشی پیش دبستانی‌ها سرودخوانی و شعرخوانی است که باعث تقویت قوه شنیداری و گفتاری کودکان می‌شود و انگیزه و نشاط را در آن‌ها افزایش می‌دهد.

 

گزارش تصویری